Коензим Q10 - Сoenzyme CoQ10

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка коензим q10,Coenzyme Q10 на таблетки

Борд меню

неделя, 1 ноември 2015 г.

Widgets

Хранителни добавки Коензим Q10-убиквинол или убихинон

Каква е разлика между хранителни добавки убихинон и убиквинол


За да разберете каква е основната разлика между хранителни добавки Ubiquinone и Ubiquinol, първо трябва да сте информирани какво е CoQ10. За тези от вас, които са свикнали и редовно да вземат хранителни добавки като част от ежедневната си хранителна програма заедно с тренировки по бодибилдинг или фитнес, или някой друг любим спорт или може би просто се грижат добре за здравето си, вече са добре информирани за хранителни добавки с коензим q10.Но все още има и хора, които си мислят че коензим-q10 се използва само от стари хора, за тях ще кажа, че сте в дълбока заблуда, или променете мнението си, или губите сериозна възможност за подобряване на резултатите в залата и извън нея, както и доброто си здравословно състояние. Но впрочем, не бяха малко и хората, които мислеха същото и за хранителни добавки с рибено масло! Сега едва ли има човек който да не е информиран за ползите от хранителни добавки омега 3.CoQ10 е хранително вещество, открити от Фред Крейн още през 1957 г., то има невероятен ефект върху нашите нива на енергия, издръжливост, здравето на органите, функционалността на целия организъм и имунната система.

Можете да намерите коензим q10 в храни като риби, сардини, скумрия или говеждо месо и фъстъци. Нашите клетки изискват този коензим да е в оптимално съдържание за да функционира правилно целия организъм, това е гаранция да сме здрави и енергични. CoQ10 е изключително силен антиоксидант ,който се бори със свободните радикали. Без него ние сме за никъде.Коензим-q10 е от значение за всеки човек, независимо дали е активен спортист или просто любител. Коензим играе роля не само в забавянето на процеса на стареене при здрави хора, но може да намали проблемите с високо кръвно налягане, язва, мигрена, мускулна дистрофия, болест на сърцето и много други заболявания. Ето защо прием на хранителни добавки с коензим q10 е толкова важен.

Ubiquinone или Ubiquinol


 Коензим-q10 се предлага като хранителни добавки в две форми - убихинон и убиквинол. Убихинон е по-често и широко известен, защото тази форма е най-често предлагана и продавана в търговската мрежа като хранителна добавка. Ubiquinone е напълно окислена форма на CoQ10. Когато се приема като добавка, всъщност се метаболизира в нашите тела, където тя става убиквинол. При закупуване на хранителни добавки CoQ10, ако на етикета не е споменато, коя форма на коензим q10 е, убихинон или убиквинол, то това означава обикновено, че е убихинон, тъй като това е по-евтината и на по-ниска цена от двете форми.

Убиквинол е мощен антиоксидант, той е най-предпочитаната и съответно по-скъпа хранителна добавка, форма на CoQ10.Убиквинол добавка е във форма, която вече е окислена до е силен антиоксидант. Когато се приема директно в този форма тя работи по-бързо и може да се приема в по-ниски концентрации, без да се притеснявате, че не се метаболизира правилно.

Така че Убихинон и Убиквинол са хранителни добавки, две форми на коензим q10, много често хората го споменават само като коензим но все пак е от значение коя форма на коензима е!Убихинон или убиквинон е витамин субстанция и се синтезира в тялото от аминокиселината тирозин, с участието на витамини Б 2 , Б 3 , Б 6 , В 12 , С, фолиева и пантотенова киселина, и редица микроелементи. Това е сложен, многоетапен процес, който се регулира от няколко ензимни системи. При недостиг на витамини и минерали, и нарушение на някои ензимни системи в тялото се наблюдава липса на KoQ10.Количеството на  коензим q10 не отговаря на нуждите на организма. Дефицита на coq10, може да се компенсира само частично, чрез прием на храни които съдържат коензим Q 10.Но това е малко вероятно по -добре е да добавите коензим q10 под формата на хранителна добавка.Хранителните добавки можете да намерите и в аптеката (коензим q10 валмарк, коензим q10 допелхерц,коензим q10 аквасорс).Те са вече достъпни и широко разпространени и в магазините за хранителни добавки.

Убихинон е под формата на водонеразтворими кристали или вискозна течност с ниска точка на топене.Коензим q10 е структурно подобен на витамин К и Е, и се унищожава в алкална среда и при топлинна обработка.Основната роля на ubiquinon в организма е прехвърлянето на електрони през митохондриалната мембрана.


Прием на хранителни добавки коензим q10-CoQ10 за енергия и издръжливост


За да функционира нормално, всяка клетка на човешкото тяло се нуждае от енергия. Източник на тази енергия е молекулата на АТФ (Аденозинтрифосфат). Този енергиен носител се изгражда в клетките при задължителното присъствие на Коензим Q10-ubidecarenone. АТФ е богата на енергия молекула, отдаваща тази енергия при всеки физиологичен процес.При физически и психически натоварвания,както и при стресови състояния, ние изразходваме сериозни запаси от АТФ, които не могат да се възстановят без-убихинон-CoQ10.В повечето случаи спортистите добавят хранителни добавки като креатин от www.creatine.bg и л-карнитин.
.


ubiquinon


















Коензим Q10 е водно и мастно разтворим витаминоподобно вещество антиоксидант, който стимулира сърдечносъдовата система и нормализира кръвното налягане.Подобрява функцията на мозъка и паметта, както и участва в производството на клетъчна енергия.CoQ10 се синтезира от амино киселината тирозин (този синтез на свой ред изисква други витамини и минерали), но също така се абсорбира и  от голямо разнообразие от храни.

Има хранителни добавки в които л карнитин е заедно в комбинация с Коензим Q10. Това съвсем не е случайно, двете добавки дават енергия и издръжливост и взаимно се подпомагат.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар